galerie-foto-2015 > Iunie > Ambasadorul Federaţiei Ruse, în vizită la Patriarhia Română (10 iunie 2015)

Ambasadorul Federaţiei Ruse, în vizită la Patriarhia Română (10 iunie 2015)

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în ziua de 10 iunie 2015, la Reşedinţa patriarhală, pe Excelenţa Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

 

Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a exprimat speranţa intensificării la nivel internaţional a conlucrării dintre factorii responsabili în promovarea păcii şi stabilităţii în lume. În acest sens, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a apreciat rolul important pe care Bisericile Ortodoxe îl au prin valorile spirituale pe care le împărtăşesc în păstrarea unui climat de pace şi înţelegere între popoare. Domnul Ambasador Oleg Malghinov a subliniat bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română şi a menţionat necesitatea manifestării solidarităţii cu acele comunităţi creştine aflate în zone de conflict în diferite regiuni ale lumii.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat continuitatea relațiilor frățești dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă, fundamentate pe adevărul de credinţă şi valorile creştine mărturisite permanent, mai ales în lumea de astăzi aflată într-o profundă criză spirituală. Patriarhul României a apreciat importanţa susţinerii şi încurajării de către cultele religioase a cooperării şi dialogului în rezolvarea diferendelor, pentru promovarea păcii sociale şi a bunei înţelegeri între comunităţi de credinţe religioase diferite. Preafericirea Sa a apreciat conlucrarea cultelor recunoscute din ţara noastră, reunite în Consiliul Consultativ al Cultelor din România, atât în menţinerea unui climat de pace socială, cât şi pentru apărarea vieţii, a demnităţii umane, a familiei tradiționale şi a educaţiei religioase. Patriarhul României a subliniat importanţa implicării laicilor în misiunea Bisericii astăzi şi a folosirii unor metode actuale în pastoraţie, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în societate. În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut referire la implicarea recentă a laicilor în susţinerea predării orei de Religie în învăţământul public din România.

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod