galerie-foto-2015 > Ianuarie > Ambasadorul Iordaniei în vizită de prezentare la Patriarhia Română (28 ianuarie 2015)

Ambasadorul Iordaniei în vizită de prezentare la Patriarhia Română (28 ianuarie 2015)

 

ÃŽn ziua de 28 ianuarie 2015, la ReÅŸedinÅ£a Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe ExcelenÅ£a Sa Domnul Saker Malkawi, Ambasadorul Regatului HaÅŸemit al Iordaniei la BucureÅŸti.  

 

Domnul Ambasador a mulÅ£umit pentru primire ÅŸi a apreciat rolul important pe care cultele religioase îl au în promovarea dialogului interreligios ÅŸi al păcii în societate pentru evitarea neînÈ›elegerilor dintre popoare de culturi ÅŸi religii diferite. ÃŽn acest sens, oaspetele iordanian a evidenÅ£iat climatul de bună înÅ£elegere ÅŸi respect reciproc între cultele religioase din România.  

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat ÅŸi a urat succes domnului ambasador la începutul misiunii diplomatice în România. Patriarhul României a exprimat speranÅ£a continuării colaborării rodnice pentru o mai bună cunoaÅŸtere reciprocă între cele două popoare prin schimburi culturale ÅŸi intensificarea organizării de pelerinaje de către Patriarhia Română la obiective religioase din Iordania.  

 

ExcelenÅ£a Sa Domnul Saker Malkawi a apreciat această iniÅ£iativă ÅŸi a exprimat intenÅ£ia sprijinirii pelerinajelor Patriarhiei Române în Iordania. Totodată, Domnul Ambasador a reiterat invitaÅ£ia autorităţilor iordaniene adresată Patriarhului României de a vizita Locurile Sfinte din această Å£ară.  

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulÅ£umit pentru invitaÅ£ie ÅŸi a precizat că la momentul potrivit vor fi stabilite coordonatele unei vizite a Patriarhului României la Locurile Sfinte din Orientul Mijlociu, inclusiv din Iordania.  

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod