galerie-foto-2016 > Februarie > Ambasadorul Israelului la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română (10 februarie 2016)

Ambasadorul Israelului la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română (10 februarie 2016)

 

În ziua de 10 februarie 2016, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reşedinţa patriarhală, în vizită de prezentare, pe Excelenţa Sa doamna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

 

Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a exprimat bucuria de a se reîntoarce în România într-o nouă responsabilitate diplomatică, după 25 de ani.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a urat succes doamnei ambasador al Israelului în noua misiune diplomatică la Bucureşti şi a apreciat bunele relaţii ale Patriarhiei Române cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. În acest context, Patriarhul României a menţionat organizarea în România (Durău, 1998; Iaşi, 2005 şi Bucureşti, 2012) a unor simpozioane iudeo-creştine, la care au participat rabini şi alţi reprezentanţi de seamă ai tradiţiei iudaice. În cadrul acestor întâlniri au fost abordate teme de interes reciproc şi s-a reliefat moştenirea comună a celor două religii monoteiste.

 

Preafericirea Sa a subliniat importanţa pelerinajelor organizate de Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române în Ţara Sfântă, precum şi dorinţa de intensificare a acestora pentru facilitarea unei experiențe spirituale unice pentru pelerini şi pentru o mai bună cunoaștere a tradiției biblice. Doamna ambasador a exprimat disponibilitatea Ambasadei Israelului de a sprijini Patriarhia Română la buna organizare şi desfăşurare a pelerinajelor în Ţara Sfântă, prin prezentarea vieţii actuale din Ţara Sfântă.

 

În timpul întrevederii, a fost luată în discuţie tema crizei refugiaţilor în Europa, problemă care implică şi o importantă conotație religioasă. Preafericirea Sa a pledat pentru bună înţelegere şi respect reciproc între oameni, precum şi pentru ajutorarea refugiaților aflați în Europa şi în țări din Orientul Mijlociu, astfel încât după restabilirea păcii în zonele de conflict aceştia să revină în țările lor de origine.

 

Biroul de presă al Patriarhiei Române


 
Galerie foto:
 
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod