galerie-foto-2016 > Februarie > Ambasadorul Olandei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română (9 februarie 2016)

Ambasadorul Olandei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română (9 februarie 2016)

În ziua de 9 februarie 2016, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Doamna Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei în România.

Doamna ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primită în vizită de prezentare şi a subliniat că una din prioritățile misiunii sale diplomatice în România este de a intensifica cooperarea dintre cele două ţări, inclusiv prin legături culturale.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al Olandei la București şi a adresat urări de succes la începutul misiunii sale diplomatice în România. În continuare, Preafericirea Sa a menționat că una din prioritățile pastoral-misionare actuale ale Patriarhiei Române o reprezintă asigurarea asistenței religioase şi identitare a românilor stabiliți în străinătate, unde în ultimul deceniu au fost înființate noi eparhii ortodoxe române. Patriarhul României a apreciat sprijinul de care se bucură comunităţile de români ortodocşi din partea Bisericilor Catolică şi Protestantă din Europa occidentală, prin oferirea a peste 300 de locaşuri de cult pentru slujbele religioase. În contextul stabilirii unui număr semnificativ de români în străinătate, a menţionat Preafericirea Sa, în ţară au apărut fenomene sociale noi, precum diminuarea forţei de muncă şi creşterea alarmantă a abandonului şcolar, mai ales, printre copiii lăsaţi în grija rudelor. În acest sens, pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen,  Patriarhia Română a derulat în ultimii ani un program la nivel naţional, intitulat Alege şcoala!, finanţat din fonduri europene, în care au fost incluşi peste 35.000 de elevi aflați în risc de abandon şcolar.

În timpul întrevederii, a fost abordată tema crizei migranţilor din Europa, care, în opinia doamnei ambasador a Olandei, necesită soluţii rapide prin implicarea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că în problema migranţilor, atitudinea ospitalieră bazată pe valorile dragostei şi filantropiei creştine trebuie însoţită de o abordare realistă în funcţie de potenţialul economic al fiecărei ţări, pentru a evita manifestările xenofobe faţă de cei aflaţi în dificultate din cauza conflictelor armate şi a persecuţiilor din ţările de origine. Preafericirea Sa a pledat pentru o mai mare solidaritate, cooperare şi coresponsabilitate între popoarele din vestul şi estul continentului european în rezolvarea acestei crize umanitare.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

 


Galerie foto:

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod