documente > Comunicate > Au început procedurile de semnare a primelor documente

Au început procedurile de semnare a primelor documente

ÃŽnaltpreasfinÈ›itul Părinte Iov, Arhiepiscop de Telmissos È™i reprezentant al Secretariatului Sfântului È™i Marelui Sinod, a anunÈ›at astăzi, 23 iunie 2016, în timpul briefing-ului de presă, transmis în direct pe Basilica.ro, că au început procedurile de semnare a primelor documente sinodale.

 

Este vorba de două documente de pe ordinea de zi a Sinodului: Autonomia È™i modul ei de proclamare È™i Diaspora Ortodoxă. Aceste documente au fost semnate de ÃŽntâistătătorii Bisericilor Autocefale È™i urmează să fie semnate de toÈ›i cei 290 de părinÈ›i sinodali prezenÈ›i.

Conform unei declaraÈ›ii anterioare a Arhiepiscopului Iov, documentele finale vor fi făcute publice de Secretariatul Sfântului È™i Marelui Sinod după încheierea procedurii de semnare.

Va urma semnarea documentelor privind Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană È™i ImportanÈ›a postului È™i respectarea lui astăzi.

Procedura de semnare presupune semnarea documentelor nu doar de Întâistătători, ci și de toți ierarhii membri ai Sfântului și Marelui Sinod. Documentele sunt semnate în cele patru limbi oficiale ale Sinodului: greacă, franceză, engleză și rusă.

 

27760551476 2ceb2debec z

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod