galerie-foto-2015 > Decembrie > Concert caritabil la Biblioteca Națională a României (14 decembrie 2015)

Concert caritabil la Biblioteca Națională a României (14 decembrie 2015)

 

La Biblioteca Naţională a României s-a desfăşurat, luni, 14 decembrie 2015, cu binecuvântarea și în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Concertul caritabil După datini colindăm, aflat la a V-a ediţie.

 

Evenimentul caritabil, organizat de Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi, a vizat sprijinirea activităților Centrului de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie al Fundației Bucuria Ajutorului prin achiziționarea de produse medicale și de îngrijire din banii colectați în timpul evenimentului.

 

În mijlocul numeroşilor tineri participanți, au fost prezenți Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoți consilieri patriarhali și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

 

Colindele au fost interpretate de următoarele coruri: Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române dirijată de Preot lect. univ. dr. Stelian Ionașcu; Grupul psaltic „Tronos“ al Patriarhiei Române dirijat de Arhid. Mihail Bucă; Corul „Cantus Domini“ dirijat de arhid. prof. dr. Ştefan Constantin Răzvan.

 

Pe tot parcursul evenimentului, tineri voluntari ASTO, îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale româneşti, au colectat de la cei binevoitori sume de bani.

 

La finalul concertului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat și a mulțumit participanților și organizatorilor pentru această seară binecuvântată în care a fost organizată o asociere foarte frumoasă între bucurie și filantropie, între cântarea tradițională și cea modernă adaptată a colindelor și acest gest de ajutorare. Am unit în seara aceasta bucuria cu dărnicia. Vă felicităm pe toți cei care ați contribuit la organizare, dar și pe cei care ați contribuit din punct de vedere muzical. Mulțumim pentru găzduirea în această Bibliotecă Națională a concertului de colinde și pentru faptul că există o frumoasă cooperare între Biblioteca Națională și Patriarhie.

 

În continuare, Patriarhul României a oferit ca semn de prețuire și binecuvântare Diploma omagială Sfântul Ioan Gură de Aur celor trei coruri, moderatorului Iulian Bobârnea și Asociației Studenţilor Teologi Ortodocşi.


 


Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod