galerie-foto-2015 > Decembrie > Daruri pentru copiii de la Centrul social ”Patriarhul Iustinian Marina” (23 decembrie 2015)

Daruri pentru copiii de la Centrul social ”Patriarhul Iustinian Marina” (23 decembrie 2015)

 

În apropierea sărbătorii Naşterii Domnului, miercuri, 23 decembrie 2015, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, i-a vizitat pe copiii de la Centrul social Patriarhul Iustinian Marina al Asociaţiei Diaconia cărora le-a oferit daruri.

 

Copiii au interpretat mai multe colinde şi i-au dăruit Patriarhului României un buchet cu flori.

 

Preafericirea Sa i-a felicitat şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi: „Vă felicităm şi vă dorim sărbători fericite vouă şi celor dragi, precum şi tuturor celor care au grijă de voi în acest centru deosebit de important pentru activitatea Bisericii. Vă dorim sărbătoarea Naşterii Domnului cu bucurie, cu pace şi un an nou fericit, cu noi sporuri în lucrarea pe care o desfăşuraţi, dar şi cu un spor în plus la această creativitate pe care aţi început-o cu frumoasele figuri şi imagini pe care le-aţi confecţionat în culori. Voi sunteţi îngeraşii care vestesc acum Naşterea Domnului şi de aceea vă spunem tuturor Crăciun fericit şi ani mulţi şi binecuvântaţi”.

 

Copiii de la centru l-au întâmpinat pe Părintele Patriarh Daniel cu un program de colinde și poezii, dar și cu o expoziție de felicitări și podoabe de Crăciun.

 

Centrul social Patriarhul Justinian Marina este un program derulat de Asociația Diaconia care a fost înființată, în anul 1999, cu scopul de a furniza servicii sociale specializate pentru categoriile de persoane defavorizate și vulnerabile. 

 

Centrul de zi pentru copii școlari are ca obiective principale prevenirea instituționalizării copilului, abandonului școlar și familial, delicvenței juvenile, diminuarea fenomenului de violență domestică, prevenirea dezmembrării familiilor, cu efecte negative asupra creșterii și dezvoltării copilului.

 

În cadrul programului se oferă unui număr de 40 de copii următoarele servicii: asistență educațională, asistență socială, consiliere psihologică, asistență medicală și îngrijire, hrană și sprijin material, asistență religioasă. De asemenea copiii beneficiază de tabere școlare gratuite și excursii cu scop educativ. Principalul partener în cadrul proiectului este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1.


 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod