documente > Comunicate > Delegație greacă la Reședința Patriarhală

Delegație greacă la Reședința Patriarhală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit astăzi, 04 iunie 2016, o delegaţie elenă la Reşedinţa Patriarhală.

 

Membrii delegaţiei au adus în România Moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie și ale Sfântului Nou Mucenic Rafail. Acestea vor fi așezate astăzi spre închinare la Biserica Buna Vestire – Belu din Protopopiatul Sector 4 Capitală.

Preafericirea Sa a mulțumit membrilor delegației pentru această bucurie și a subliniat faptul că pentru a primi ajutorul sfinților trebuie să sporim evlavia.

„Prin aceasta noi mărturisim unitatea de credință ortodoxă, dar și comuniunea sfinților comuni în toată ortodoxia. Astăzi este foarte important să manifestăm evlavie față de sfinți pentru ca să primim ajutorul lor. Este mare nevoie de asemenea, să întărim unitatea noastră ortodoxă și aceasta o facem în primul rând cu ajutorul sfinților. De asemenea, să întărim comuniunea frățească între popoarele noastre: poporul grec și poporul român. Vă felicităm, vă mulțumim și vă dorim o ședere binecuvântată aici în România și ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos Cel înviat din morți să vă dăruiască bucurie, pace și să vă răsplătească osteneala pentru această lucrare misionară”, a spus Patriarhul României.

Raclele care vor adăposti sfintele moaște vor fi sfințite după slujba Vecerniei oficiată în această seară la BisericaBuna Vestire– Belu de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sfintele moaște vor rămâne definitiv aici spre închinare, a precizat Părintele Arhimandrit Gheorghios Giannios.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod