festivalul-concurs-naional-de-muzica-bisericeasca-laudai-pe-domnul- > 2018 > EDIȚIA A XI-A A FESTIVALULUI-CONCURS NAŢIONAL DE MUZICĂ BISERICEASCĂ LĂUDAŢI PE DOMNUL!

EDIȚIA A XI-A A FESTIVALULUI-CONCURS NAŢIONAL DE MUZICĂ BISERICEASCĂ LĂUDAŢI PE DOMNUL!

laudati pe Domnul 2018b

 

Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional, organizează anul acesta ediția a XI-a a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!, în perioada 11 iunie – 27 octombrie 2018. Manifestarea este dedicată Centenarului Marii Unirii de la 1918 și își propune să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu și la cultivarea conștiinței unității de credință și de neam, prin muzica bisericească.

Secțiunile festivalului-concurs sunt:

 

 

Secţiunea A. Interpretare (necompetitivă)– sunt invitate următoarele coruri: Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, județul Maramureș (înființat în ziua de 1 decembrie 1918); Capela Corală Moldova a Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, din Chișinău, Republica Moldova (fondată în anul 1944); Corul de Copii Radio, din București (înființat în anul 1945); Corala Bărbătească Te Deum Laudamus, din București (înființată în anul 1990); Grupul Psaltic al Mănăstirii Nera, din județul Caraș-Severin (câștigător al Marelui premiu în cadrul ediției a VIII-a a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!). Repertoriul abordat de fiecare cor va fi în limba română și va include cântări religioase ortodoxe și/sau cântări patriotice și/sau folclor autentic sau prelucrat. În cadrul acestei secțiuni sunt programate trei concerte, astfel: vineri, 26 octombrie 2018, între orele 19.00-20.30, la Biserica Sfântul Elefterie - Nou, Paraclis Patriarhal; vineri, 26 octombrie 2018, între orele 19.00-20.30, la Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București; sâmbătă, 27 octombrie 2018, între orele 18.00-19.40, la Palatul Patriarhiei – Aula Magna Teoctist Patriarhul.

 

Secţiunea B. Compoziție(competitivă)– sunt invitaţi să se înscrie compozitori de muzică din cuprinsul Patriarhiei Române, care vor compune o piesă muzicală, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella,cu sau fără instrumente neacordabile (exemple – toacă, clopot, trianglu etc.), având ca temă unitatea de credință și de neam a poporului român. Compoziția va fi în primă audiție și nepublicată până în prezent, având durata între 3 şi 6 minute. Evaluarea lucrărilor se va face în perioada 17-28 septembrie 2018, iar  primii trei compozitori clasați vor fi premiați în cadrul concertului din ziua de 27 octombrie 2018, organizat cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.

 

Conceptul in format pdf aici

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2018
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod