galerie-foto-2015 > Decembrie > Grupul „Datina românească” l-a colindat pe Patriarhul României (18 decembrie 2015)

Grupul „Datina românească” l-a colindat pe Patriarhul României (18 decembrie 2015)

 

Grupul Datina românească, al Asociației Tradiția Românească din București, l-a colindat în această seară (18 decembrie 2015) pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Evenimentul a avut loc în Muzeul Patriarhilor din cadrul Reşedinţei Patriarhale.

 

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa i-a felicitat pentru entuziasmul tineresc și pentru promovarea portului tradițional.

„Vă felicităm pentru aceste frumoase colinde tradiționale, dar și pentru modul în care sunteți îmbrăcați. S-a făcut o armonie între cântare şi partea aceasta frumoasă a costumului popular românesc într-o diversitate şi complementaritate impresionantă. Este necesar să păstrăm tradiţiile şi să le evidenţiem. Aceste cântări sunt străvechi şi în acelaşi timp arată bucuria pregătirii noastre pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, dar şi o bucurie de comuniune între generaţii. Această arată că de fapt Hristos, Cel pe care îl primim în sufletele noastre ca să se nască în mod tainic ca şi în peştera din Betleem, este acela despre care Sfântul Apostol Pavel a spus «Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este Acelaşi». Această continuitate în identitate arată că şi Biserica, Trupul Său tainic, are continuitate peste veacuri şi este anticamera Împărăţiei Cerurilor”, a spus Preafericirea Sa potrivit Radio TRINITAS.

 

La final colindătorii au primit daruri.

 

***

 

Asociaţia Tradiția Românească are ca ocrotitori pe Sfântul Apostol Andrei, Cel întâi Chemat, Ocrotitorul României, şi pe Sfânta Muceniţă Filofteia.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod