galerie-foto-2014 > Iunie > Hirotesii întru duhovnic în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (20 iunie 2014)

Hirotesii întru duhovnic în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (20 iunie 2014)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a hirotesit întru duhovnic, astăzi, 20 iunie 2014, unsprezece preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujba a fost săvârşită în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

 

La final, Patriarhul României le-a vorbit noilor duhovnici despre responsabilitatea pe care o au și despre Sfânta Taină a Spovedaniei: „Scopul acestei lucrări duhovnicești este ridicarea celui căzut și creșterea duhovnicească a credincioșilor în virtuți. Nu este vorba de o simplă grațiere, ci este vorba de o îndrumare și de o creștere spirituală pe calea mântuirii. Trebuie ca preotul să cunoască bine rana și să găsească cele mai potrivite leacuri duhovnicești astfel încât credincioșii nu trebuie să cadă nici în deznădejde printr-o asprime exagerată a duhovnicului și nici în delăsare printr-o îngăduință sentimentalistă fără responsabilitate din partea duhovnicului. Deci, el trebuie să țină cumpăna între rigurozitate și îngăduință sau iconomie în sensul de pogorământ care are ca scop totuși ridicarea celui căzut și îndreptarea celui păcătos”.

 

Cei unsprezece preoți au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum și noua ediție a Molitfenicului.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod