galerie-foto-2015 > Iunie > Hirotesii întru duhovnic la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (10 iunie 2015)

Hirotesii întru duhovnic la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (10 iunie 2015)

 

Unsprezece preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost hirotosiți astăzi, 10 iunie 2015, întru duhovnic. Slujba a fost oficiată de Patriarhul României în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, după ce clericii au susținut examenul de duhovnicie.

 

Taina Sfintei Spovedanii este taina creşterii duhovniceşti

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a vorbit, după slujbă, despre responsabilitatea slujirii părintelui duhovnicesc.

  

„Slujirea de părinte duhovnicesc este o mare responsabilitate și în acelaşi timp o lucrare necesară pentru creșterea duhovnicească a fiilor Bisericii. Părintele duhovnicesc este cel care nu face doar dezlegare de păcate, ci îndrumă pe credincios pe calea mântuirii. Această îndrumare sau călăuzire a credincioşilor pe calea mântuirii este foarte necesară deoarece este aplicarea credinţei la viaţa concretă a persoanei. Taina Sfintei Spovedanii este taina creşterii duhovniceşti. Aici este o mare responsabilitate, dar şi un har deosebit pentru că Dumnezeu inspiră pe preotul duhovnic să sfătuiască, să îndrumeze, să facă lumină în viaţa celui care se luptă să se ridice din păcat şi patimi şi în acelaşi timp să crească spiritual”, a precizat Preafericirea Sa potrivit Radio TRINITAS.

 

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum și noua ediție a Molitfenicului.

 

Examenul de duhovnicie are loc de mai multe ori pe an.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod