documente > Comunicate > Hirotesii întru duhovnic la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale

Hirotesii întru duhovnic la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit întru duhovnic, miercuri, 13 aprilie 2016, 13 preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujba a fost săvârşită în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

 

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de hirotesie, Patriarhul României a arătat că preotul duvhovnic nu este doar un simplu dezlegător de păcate, ci un povățuitor și un medic sufletesc.

 

„Este de mare folos această slujire deoarece preotul duhovnic nu este un simplu dezlegător de păcate, ci este și un povățuitor și un medic sufletesc. El trebuie să ajute pe oameni să se ridice dacă au căzut în păcate și să crească duhovnicește permanent prin rugăciune și prin fapte bune. Este nevoie de mulți și buni duhovnici deoarece poporul are nevoie nu doar de consolare, ci și de îndrumare. Există foarte multă nevoie de cateheză, de aceea trebuie ținute predici despre importanța spovedaniei și despre modul cum trebuie să se spovedească credinciosul ortodox. În același timp, oamenii trebuie să fie ajutați să învețe din citirea cărților scrise de Sfinții Părinți cât de importantă este curățirea de păcate, luminarea cu lumina adevărului Evangheliei, mărturisirea sinceră a păcatelor și în același timp exprimarea dorinței de a săvârși binele”, a spus Preafericirea Sa.

 

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum şi noua ediţie a Molitfelnicului.

 

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod