galerie-foto-2014 > Septembrie > Hirotesii întru iconom stavrofor în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (23 septembrie 2014)

Hirotesii întru iconom stavrofor în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (23 septembrie 2014)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a hirotesit întru iconom stavrofor în Paraclisul istoric Sf. Mare Mucenic Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale pe trei preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor: Pr. Cons. Eparhial Costinel Ailioaei de la Sectorul Cimitire, monumente şi construcţii funerare; Pr. Cons. Eparhial Dr. Atanasie Barna de la Sectorul cultural şi comunicaţii media; Pr. Dr. Dan Toader, Protopopul Protoieriei Sector 1 Capitală.

 

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei Preafericirea Sa a vorbit despre responsabilităţile iconomului stavrofor.

 

„Această distincţie înseamnă o recunoaştere a activităţii pe care aţi desfăşurat-o până acum, dar şi o mai mare orientare spre activităţi mai intense. Crucea înseamnă recunoaşterea unei dăruiri de sine, dar este şi o încurajare şi un îndemn pentru lucrarea viitoare a Bisericii. În general, iconomul stavrofor trebuie să înmulţească talanţii care în cazul de faţă nu sunt bani, nu sunt averi materiale, ci înmulţirea bunurilor spirituale şi anume, credinţa, evlavia şi misiunea Bisericii”, a spus Preafericirea Sa.

 

Hirotesia de iconom stavrofor presupune primirea de bederniţă, brâu şi cruce.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod