documente > Comunicate > Hirotesii la Reședința Patriarhală. Patriarhul României către preoții profesori: „Trebuie să unim misiunea de formare a elevilor cu slujirea la biserică”

Hirotesii la Reședința Patriarhală. Patriarhul României către preoții profesori: „Trebuie să unim misiunea de formare a elevilor cu slujirea la biserică”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit astăzi, 18 august 2016, doi preoți întru iconomi stavrofori și a hirotesit trei diaconi întru arhidiaconi.

 

Slujba a fost săvârșită în paraclisul Reședinței Patriarhale cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

În cadrul cuvântului rostit, Preafericirea Sa a vorbit despre responsabilitatea unui rang preoțesc:

Vă felicităm pentru această frumoasă promovare în rang care s-a făcut la propunerea celor care cunosc mai bine activitatea sfințiilor voastre în domeniul misionar al Bisericii. Este o bucurie pentru noi să constatăm că părinții de la Seminarul Teologic «Nifon Mitropolitul» de la Mănăstirea Radu Vodă din București sunt nu numai diaconi, iar acum arhidiaconi, ci și profesori la seminar. Pentru această activitate didactică am considerat că trebuie să unim misiunea de formare a elevilor cu slujirea la biserică. Ortodoxia nu desparte Liturghia de predică și nici predica de dogmă, ci toate împreună se armonizează și se concentrează în Sfântul Potir ca împărtășire cu Trupul și Sângele Domnului care este Dumnezeu Cuvântul cel Veșnic al Tatălui și Care S-a făcut Om și S-a Jertfit pe cruce pentru mântuirea oamenilor și este Capul și Arhipăstorul Bisericii.

Patriarhul României a apreciat, de asemenea,activitatea celor care au lucrat în domeniul deosebit al recuperării bunurilor bisericești confiscate de statul comunist și alte activități necesare pentru a susține opera culturală, socială și misionară a Bisericii.

DSC 6726

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod