patriarhul > Mesaje > Mesaj de condoleanțe la trecerea la cele veșnice a doamnei IRINA PETRESCU

Mesaj de condoleanțe la trecerea la cele veșnice a doamnei IRINA PETRESCU


La trecerea la cele veșnice a doamnei IRINA PETRESCU, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat familiei regretatei artiste următorul mesaj de condoleanțe:

Familiei regretatei artiste
IRINA PETRESCU
Îndurerată familie,
Îndoliată adunare,


Vestea trecerii la cele veșnice a doamnei Irina Petrescu ne-a îndurerat pentru pierderea unei artiste de excepție a teatrului românesc și a unei fiice credincioase a Bisericii Ortodoxe Române.

Distincția, noblețea sufletească, discreția și atenția permanent acordată celor din jurul său în viață și pe scenă vor rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului și filmului românesc, precum și a credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române a cărei fiică duhovnicescă s-a considerat dintotdeauna. Doamna Irina Petrescu și-a dedicat întreaga viață artei având convingerea că slujind semenilor, îi slujește lui Dumnezeu, omul fiind creat după chipul lui Dumnezeu.

În aceste momente grele pentru familie și pentru toți care au cunoscut-o și au prețuit-o ca om și artist, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul doamnei Irina Petrescu în Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe cei îndoliați și îndurerați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obște și a iubirii milostive a Preasfintei Treimi.

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

†  DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod