patriarhul > Mesaje > Mesaj de condoleanțe la trecerea la cele veșnice a domnului Radu Vasile

Mesaj de condoleanțe la trecerea la cele veșnice a domnului Radu Vasile


La trecerea la cele veșnice a domnului Radu Vasile, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat familiei acestuia următorul mesaj de condoleanțe:



Familiei Domnului Radu VASILE


Îndurerată familie,

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață a distinsului om de Stat Radu Vasile, personalitate marcantă a vieții politice românești, senator în Parlamentul României, în perioada 1992-2004 și Prim-ministru al Guvernului României, între anii 1998 - 1999.

Profesor universitar de o ținută academică recunoscută, Domnul Radu Vasile va rămâne în conștiința românilor ca o personalitate politică dăruită total crezului său de viață și activitate neobosită pentru demnitatea și prosperitatea poporului român. Apropiat al Bisericii Ortodoxe Române, Domnul Radu Vasile a înțeles rolul important al acesteia în societatea românească iar, în calitate de premier al României, a susținut intens cooperarea dintre Stat și Biserică.

De asemenea, Domnul Radu Vasile, ca Prim-ministru al Guvernului României, a avut o contribuție importantă la organizarea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999), prima vizită a unui suveran pontif într-o țară majoritar ortodoxă.

În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească sufletul robului Său Radu Vasile în lumina iubirii veșnice a Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire!

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe,



†  DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod