patriarhul > Mesaje > Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la înmormântarea D-lui Prof. Titus Raveica

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la înmormântarea D-lui Prof. Titus Raveica


Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la înmormântarea D-lui Prof. Titus Raveica, Iași, 03 februarie 2013:

Îndoliată familie,
Întristată adunare,

Am aflat cu multă durere de trecerea din această viață a D-lui Titus Raveica, profesor universitar la Catedra de Filosofie a Universității 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași, om de cultură și personalitate recunoscută în spațiul mediatic românesc.

D-l Titus Raveica a fost o persoană de mare echilibru, un profesionist cu o viziune creatoare, care a sprijinit îndeaproape proiectele mediatice ale Bisericii Ortodoxe Române. În calitate de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a susținut acordarea licenței de emisie primului post de radio ortodox din România, Radio TRINITAS, în ședința din 09 iulie 1996.

Ca președinte al CNA, între anii 1992-1996, a pus bazele liniilor editoriale ale audiovizualului românesc, promovând permanent dialogul dintre mass-media și spațiul academic. Având o bogată experiență culturală, D-l Titus Raveica a luptat ca mijloacele moderne de comunicare să promoveze educația și să apere valorile morale în societate.  Susținea o presă echilibrată și nuanțată, mai mult edificatoare decât critică.

Domnia sa va rămâne un model luminos de profesor și un reper al mass-mediei românești, prin competența sa științifică, prin tenacitatea și verticalitatea sa morală.
    
În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească sufletul robului Său Titus Raveica în lumina iubirii veșnice a Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate și tuturor celor întristați să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!


Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,


†  DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod