galerie-foto-2014 > Octombrie > Oficiali italieni în vizită la Patriarhie (26 octombrie 2014)

Oficiali italieni în vizită la Patriarhie (26 octombrie 2014)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a primit astăzi, 26 octombrie 2014, vizita Doamnei Giovanna Iurato, Prefect în cadrul Ministerului de Interne Italian, Responsabila Departamentului pentru libertăţi civile şi imigraţie - Direcţia Centrală a Cultelor. Doamna Prefect a fost însoţită de părintele Gheorghe Militaru, consilier în cadrul Centrului eparhial din Roma şi de Domnul prof. univ. Giuseppe Giordan.

 

Ei au discutat despre libertatea religioasă, despre modalitățile prin care românii din Peninsulă ar putea fi integrați mai ușor și despre un parteneriat academic.

 

„Rolul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei este unul foarte important în ceea ce priveşte coeziunea şi integrarea socială şi acest lucru este fundamental pentru statul italian care primeşte şi încearcă să sprijine aşezarea lor în interiorul societăţii italiene. Pentru aceasta noi, ca reprezentanţi ai statului italian, ne dorim o mai bună colaborare cu autorităţile religioase româneşti şi din Italia pentru a garanta drepturi depline românilor care emigrează în Italia şi vin în căutarea unui viitor mai bun pentru ei şi pentru copii lor. Am propus Preafericirii Sale şi o colaborare la nivel academic, un schimb de burse de studiu pentru studenţii români care să vină să se specializeze în anumite domenii foarte importante atât pentru România, cât şi pentru Italia, pentru comunităţile ortodoxe de aici şi din pentru Italia”, a declarat pentru Radio TRINITAS doamna Giovanna Iurato, Prefect în cadrul Ministerului de Interne Italian, Responsabila Departamentului pentru libertăţi civile şi imigraţie - Direcţia Centrală a Cultelor

 

Galerie foto:

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod