galerie-foto-2014 > Noiembrie > Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru cineastul Nicolae Mărgineanu (14 noiembrie 2014)

Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru cineastul Nicolae Mărgineanu (14 noiembrie 2014)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit astăzi, 14 noiembrie 2014, în Salonul Sfinţilor Români din Reşedinţa Patriarhală, Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni cineastului Nicolae Mărgineanu. Momentul festiv a avut loc în prezența membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc.  

 

Distincția i-a fost acordată ca urmare a efortului de realizare a filmului documentar „Poarta Alba” care prezintă credința mărturisitoare a celor întemnițaţi pentru convingerile religioase: „Poartă Albă a avut poate cea mai mare amploare în sensibilizarea populaţiei şi credem că este foarte instructiv şi în acelaşi timp are şi o dimensiune misionară, de mărturisire a credinţei lucrătoare prin suferinţă. Credinţa lucrătoare prin iubire este a faptelor bune, dar credinţa lucrătoare şi întărită prin suferinţă este credinţa martirilor şi a celor care au pătimit foarte mult. Nu este o întâmplare, ci o coincidenţă semnificativă faptul că acest film este promovat, apreciat şi cunoscut tocmai în anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni care reprezintă măsura demnităţii româneşti în vreme de încercare”.  

 

Cineastul Nicolae Mărgineanu a realizat numeroase filme și documentare care prezintă viața din perioada comunistă.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod