galerie-foto-2015 > Iulie > Parastas la 4 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc (18 iulie 2015)

Parastas la 4 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc (18 iulie 2015)

 

Se împlinesc, mâine, 19 iulie 2015, patru ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Papacioc. Cu acest prilej, a fost săvârșită o slujbă de pomenire la mormântul său de la Mănăstirea "Sfânta Maria" - Techirghiol.

 
Slujba Parastasului a fost săvârşită la Mănăstirea "Sfânta Maria" - Techirghiol - Stavropighie Patriarhală de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, alături de care a slujit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, după cum ne-a precizat Arhim. Cleopa Nistor, Consilier Patriarhal.


La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evocat memoria Părintelui Arsenie Papacioc.


Tot cu acest prilej a rostit un cuvânt şi Arhiepiscopul Tomisului.


În continuare, s-a mers la mormântul Părintelui Arsenie şi s-a săvârşit un Trisaghion, urmat de cântarea „Veşnică pomenire”.

 

Părintele Arsenie Papacioc a fost pomenit şi la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii "Sfânta Maria" - Techirghiol de către Părintele Stareţ Andrei de la Mănăstirea Devent, ucenic al Părintelui Arsenie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

 

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei Românești, s-a născut la 13 august 1914, în satul Misleanu, comuna Perieți din județul Ialomița. Numele civil al Părintelui Arsenie a fost Anghel. În 1932 a absolvit Școala de Arte și Meserii din București. Este primit ca "frate" la Mănăstirea Cozia în 1947 și îndeplinește pe rând mai multe ascultări la Schitul Cioclovina din județul Gorj (1948-1949) și la Mănăstirea Sihăstria (1949). A fost tuns în monahism la Mănăstirea Antim din București (1950), a fost hirotonit preot pe seama Mănăstirii Slatina (26 septembrie 1950). Este arestat la 14 iunie 1958 și condamnat la 20 de ani de închisoare pentru "uneltire contra ordinii sociale". Astfel, trece prin închisorile din Brașov, Aiud și Jilava și a fost eliberat în 1964. După ieșirea din închisoare este numit preot în Ardeal; a fost un timp stareț la Mănăstirea Cozia, iar din 1976 devine duhovnic al Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod