galerie-foto-2015 > Decembrie > Patriarhia Română încurajează acţiunile de voluntariat

Patriarhia Română încurajează acţiunile de voluntariat

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a oferit sâmbătă, 12 decembrie 2015, diplome de vrednicie pentru peste 80 de voluntari implicaţi în campaniile sociale şi medicale ale Patriarhiei Române atât pentru acţiunile desfăşurate în prezent, dar şi în semn de încurajare pentru cele viitoare.

 

În semn de apreciere, voluntarii au fost invitaţi să ia masa cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

 

Evenimentul a avut loc la Centrul cultural-misionar Familia din cadrul Casei Sfântul Pantelimon din judeţul Ilfov.

 

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele Consilier Patriarhal Cezar Dumitrașcu de la Sectorul Social-filantropic al Patriarhiei Române.

 

„Am participat cu toţii la o masă de mulţumire pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat-o grupului de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului: medici, asistenţi medicali, organizatori, voluntari. Aceștia au participat la cele trei campanii reprezentative ale Bisericii Ortodoxe Române din această toamnă. Prin caravana «Sănătate pentru sate», proiect pilot realizat în urma protocolului de colaborare dintre Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii, am reuşit să mergem în 11 localităţi diferite din Arhiepiscopia Bucureştilor, sate îndepărtate sau mai apropiate de Bucureşti.

 

 

Această campanie a avut scopul de a ajuta pacienţii greu deplasabili, neasiguraţi, sau cu probleme de sănătate care nu aveau acces la spital de acolo de unde se aflau. Un al doilea grup de voluntari care a fost prezent tot astăzi a fost reprezentat de voluntarii Campaniei «Donează sânge, salvează o viaţă !». De asemenea, s-a mai aflat un grup de voluntari şi anume, voluntarii care au ajutat victimele accidentului de la Clubul Colectiv. Aceştia i-au căutat prin spitale, i-au îndrumat şi au reuşit să ajute familiile acestora”.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod