galerie-foto-2014 > Noiembrie > Patriarhul Antiohiei şi Patriarhul României la Palatul Cotroceni (28 noiembrie 2014)

Patriarhul Antiohiei şi Patriarhul României la Palatul Cotroceni (28 noiembrie 2014)

 

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României au fost primiţi astăzi, 28 noiembrie 2014, la Palatul Cotroceni, de Preşedintele României, domnul Traian Băsescu.

 

În cadrul întrevederii, domnul preşedinte Traian Băsescu a subliniat preocuparea României faţă de situaţia dificilă din Siria, unde un număr impresionant de civili şi creştini şi-au pierdut viaţa, ca urmare a violenţelor şi a persecuţiilor religioase, după cum aflăm dintr-un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială şi publicat pe www.presidency.ro

 

Şeful statului şi-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor, arătând, totodată, importanţa cooperării dintre stat şi biserică în vederea identificării unor soluţii care să asigure pacea şi dialogul între comunităţile care aparţin unor culturi şi religii diferite, în spiritul toleranţei, al cunoaşterii şi al respectului.

 

La rândul său, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, Preafericirea Sa Ioan al X-lea, a mulţumit pentru calda primire şi pentru sprijinul constant pe care România l-a arătat faţă de situaţia din Siria. De asemenea, Preafericirea Sa şi-a exprimat recunoştinţa faţă de implicarea Bisericii Ortodoxe Române şi a românilor care au contribuit prin donaţii materiale la ajutorarea familiilor de creştini din Siria.

 

În acest context, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat necesitatea de a întări relaţiile cu comunitatea creştinilor din Siria, prin încurajarea schimburilor academice şi a asistenţei reciproce.


În cadrul întâlnirii, înalţii oficiali au discutat despre pericolul constant pe care-l reprezintă ascensiunea terorismului, subliniind că gruparea Statul Islamic (ISIL) este o realitate dramatică, iar faptul că ISIL câştigă noi adepţi în fiecare zi ne obligă să reflectăm la soluţiile pe care Biserica, în dialog cu instituţiile statului şi cu societatea, le poate identifica pentru a pune capăt acestui flagel.

 

În încheiere, domnul preşedinte Traian Băsescu şi Preafericirea Sa Ioan al X-lea au subliniat necesitatea continuării eforturilor, în actualul context internaţional, de a identifica soluţii pentru restabilirea păcii şi a stabilităţii politice în Siria şi în Orientul Mijlociu.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod