documente > Comunicate > Patriarhul României a oferit distincții voluntarilor implicați în Campania „Sănătate pentru Sate”

Patriarhul României a oferit distincții voluntarilor implicați în Campania „Sănătate pentru Sate”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent sâmbătă, 15 octombrie 2016, la gala Sănătate pentru Sate ce a avut loc la Palatul Patriarhiei. La eveniment au participat voluntarii și persoanele care s-au implicat în campania umanitară inițiată de Patriarhia Română în colaborare cu Ministerul  Sănătății.

 

În cuvântul adresat celor prezenți, Preafericirea Sa a evidențiat rolul deosebit al campaniei de a ajuta persoanele cu o situație materială fragilă din mediul rural.

 

Cele 35 de deplasări ale Caravanei Sănătate pentru Sate în localităţi rurale din judeţele Ilfov şi Prahova au avut ca rezultat 3323 de beneficiari, în majoritate vârstnici şi copii, care au fost consultaţi medical cu multă atenţie şi mult profesionalism. Observaţiile şi concluziile sistematice, detaliate ale acestui raport vor fi comunicate Ministerului Sănătăţii, potrivit Protocolului de cooperare amintit mai sus, pentru o mai bună evaluare a situaţiei din mediul rural şi pentru măsurile viitoare care se impun, a precizat Patriarhul Daniel.

 

Totodată, Patriarhul României a vorbit și despre profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă atât preoții parohi, cât și autoritățile locale.

 

Un aport deosebit a fost buna cooperare a preoţilor parohi şi a primarilor din localităţile vizitate cu echipa de voluntari din Proiectul Sănătate pentru Sate, mobilizând populaţia din mediul rural spre a beneficia de consultaţii medicale gratuite, a spus Patriarhul României

 

La final, Preafericirea Sa a oferit voluntarilor implicați în campanie Diploma omagială cu medalie „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

 

Ca semn de apreciere, recunoştinţă şi încurajare pentru viitor, oferim voluntarilor angajaţi în Proiectul Sănătate pentru Sate o distincţie de înaltă semnificaţie: Diploma omagială cu medalie „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, în acest an comemorativ 2016, când se împlinesc 300 de ani de la moartea martirică a acestui erudit tipograf şi mare mărturisitor, Mitropolit al Ţării Româneşti în timpul stăpânirii otomane, a precizat Preafericirea Sa.

 

Galerie foto:

 

 

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod