galerie-foto-2015 > Octombrie > Patriarhul României a resfințit biserica Parohiei Delea Nouă – Calist din Capitală (11 octombrie 2015)

Patriarhul României a resfințit biserica Parohiei Delea Nouă – Calist din Capitală (11 octombrie 2015)

 

Biserica Parohiei Delea Nouă – Calist din Protoieria Sector III Capitală a fost sfințită duminică, 11 octombrie 2015. Slujba de sfințire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

 

Slujba târnosirii a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

 

În cuvântul de învăţătură rostit, Patriarhul României a vorbit despre importanța sfințirii unei biserici în viața comunității: „Această Evanghelie ne arată cât de importantă este Biserica. În biserica sfințită, noi ne adunăm să ascultăm împreună cuvântul Evangheliei, să ne rugăm împreună pentru cei prezenți și pentru cei care nu au putut participa. Aici, mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El și tot aici cerem ajutorul Lui ca să înnoiască sufletul nostru, să ne dăruiască inimă curată și bună. Astăzi, prin resfințirea acestei biserici ne aducem aminte de cei care având inimă curată și bună, fiind evlavioși și milostivi, au zidit biserica aceasta, apoi, de cei care au restaurat-o, au înfrumusețat-o și împodobit-o. De aceea, noi ne rugăm lui Dumnezeu să-i binecuvânteze, să le sfințească viața, să le înfrumusețeze toată activitatea așa cum au contribuit ei la înfrumusețarea acestei biserici care a fost astăzi resfințită după 140 de ani de la prima sfințire”.

 

La final, Patriarhul României a oferit, în semn de apreciere, mai multe distincţii persoanelor care s-au implicat în mod deosebit în realizarea lucrărilor la această parohie.
 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod