galerie-foto-2015 > Septembrie > Patriarhul României a sosit la Cluj-Napoca (4 septembrie 2015)

Patriarhul României a sosit la Cluj-Napoca (4 septembrie 2015)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a sosit în această după-amiază (04 septembrie 2015) la Cluj-Napoca. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române se va afla zilele acestea în Capitala Europeană a Tineretului, cu prilejul Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Europa.

 

Preafericirea Sa a fost întâmpinat la Reşedinţa Mitropolitană din Cluj-Napoca de către Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, şi de Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Aici, Arhim. Teofil Roman, Ecleziarhul Catedralei din Cluj-Napoca, a oficiat o slujbă de Polihroniu.

 

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a adresat un cuvânt de bun venit Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

 

„Organizatorii și participanții la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, de la Cluj‑Napoca, v‑au așteptat cu mult drag. Dăm slavă lui Dumnezeu că ați răspuns invitației noastre și vă zicem: Bine ați venit!”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei.

 

La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit pentru invitaţie, evidenţiind, de asemenea, că această Întâlnire a Tinerilor Ortodocşi este un eveniment misionar.

 

„Mulțumim pentru invitație și salutăm pe acești tineri care timp de patru zile se vor întâlni, se vor ruga împreună, vor dialoga și vor desfășura activități cu valoare de simbol. Vă felicităm pentru această inițiativă care coincide și cu declararea municipiului Cluj‑Napoca drept Capitală a Tineretului European în anul 2015. Acest eveniment este și un eveniment misionar, pentru că orice mărturisire a iubirii lui Hristos pentru umanitate este un act misionar, personal și eclezial”, a spus Patriarhul României.

 

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în prezenţa Patriarhului României, începând cu ora 18 :30, în Piața Avram Iancu.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod