galerie-foto-2015 > Mai > Patriarhul României la Evenimentul solemn “Decalogul - fundament al justiţiei” (23 mai 2015)

Patriarhul României la Evenimentul solemn “Decalogul - fundament al justiţiei” (23 mai 2015)

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Romania a organizat astăzi la Templul coral din Bucureşti Evenimentul solemn Decalogul - fundament al justiţiei.

 

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorii dedicată primirii Torei de către Moise pe Muntele Sinai numită Shavuot 5775 şi a inaugurării Templului coral din Bucureşti după ample lucrări de restaurare.

 

Manifestarea a reunit oficialităţi centrale ca Preşedintele României, Domnul Klaus Werner Iohannis, Domnul Victor Ponta, Prim Ministru al României, lideri religioşi şi numeroase personalităţi ale vieţii academice şi de cultură.

 

Prezent la eveniment Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit cuvântul intitulat Decalogul – relaţie a omului cu Dumnezeu şi responsabilitate faţă de semeni din care redăm un fragment.

 

Spiritualitatea creştină ortodoxă a păstrat importanţa Decalogului ca îndreptar pentru viaţa omului în societate, în vederea mântuirii. Astfel, cele zece porunci ale Decalogului sunt cuprinse în cărţile de rugăciuni ale Bisericii noastre, în catehisme, în manualele de Religie sau în Îndreptarul de Spovedanie. Cele zece porunci sunt ghidul pe care trebuie să-l folosim pentru a ne găsi calea spre Dumnezeu şi spre o vieţuire dreaptă. „Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui; şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5, 3), pentru că ele ne ajută să înţelegem că adevărata viaţă este comuniune de iubire sinceră şi generoasă”, a spus Preafericirea Sa.

 

 

Patriarhul României a fost însoţit la eveniment de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod