documente > Comunicate > Patriarhul României: „Lumina Sfântă este darul de pace şi bucurie pe care Iisus Hristos îl dăruieşte clericilor şi credincioşilor ca dovadă a iubirii Lui”

Patriarhul României: „Lumina Sfântă este darul de pace şi bucurie pe care Iisus Hristos îl dăruieşte clericilor şi credincioşilor ca dovadă a iubirii Lui”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a întâmpinat astăzi, 30 aprilie 2016, la Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române s-au aflat şi Episcopii Vicari Patriarhali, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul şi Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul. Sfânta Lumină a fost adusă în România de o delegaţie a Bisericii noastre condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (mai multe informaţii aici).

Această Lumină Sfântă este în primul rând confirmarea adevărului Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, a spus Preafericirea Sa, arătând că aceasta este, în acelaşi timp,un dar pentru a aduce bucurie credincioşilor, oamenilor care cred în Iisus Hristos şi îl iubesc pe El.

„Această Lumină Sfântă este darul de pace şi bucurie pe care Mântuitorul Iisus Hristos cel veşnic viu, care a fost răstignit, îngropat şi apoi a Înviat şi s-a înălţat la cer, îl dăruieşte în fiecare an clericilor şi credincioşilor ca dovadă a iubirii Lui şi ca simbol de încurajare, ca un dar care întăreşte credinţa, sporeşte bucuria şi aduce pace în suflet şi comuniune între oameni”, a precizat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod