galerie-foto-2014 > Octombrie > Plecarea delegației de la Ierusalim (27 octombrie 2014)

Plecarea delegației de la Ierusalim (27 octombrie 2014)

 

La finalul vizitei în Capitala României a delegației Patriarhiei Ierusalimului, Icoana Sfinților Împărați cu un fragment din cinstitul lemn al Sfintei Cruci a fost dusă în Reședința patriarhală. După închinarea ierarhilor prezenți, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulțumit Patriarhului Ierusalimului pentru vizită și pentru odorul de mare preț aflat zilele acestea pe Colina Bucuriei.  

 

„Dorim să vă mulțumim din suflet pentru marea bucurie pe care ne-ați făcut-o în aceste zile prin prezența Preafericirii Voastre aici și a delegației care vă însoțește, dar în mod special pentru acest dar, această binecuvântare deosebită și anume faptul că ați adus lemnul cinstit al Sfintei Cruci care a produs o bucurie deosebită pentru toți pelerinii. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos Cel Răstignit și Înviat să vă dăruiască bucuria pe care a dăruit-o femeilor mironosițe în dimineața Învierii Sale și pacea pe care a dăruit-o Sfinților Apostoli în seara zilei de Înviere a Sa. Cu această pace și bucurie de la Hristos ne întărim toți în comuniunea credinţei ortodoxe”, a precizat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, potrivit TRINITAS TV.  

 

Un cuvânt de mulțumire a adresat și Preafericitul Părinte Patriarh Teofil.   „Ne întoarcem acasă mai bogați datorită experienței pe care ne-ați oferit-o aici, datorită vieții Bisericii din România, și realizăm puterea Sfintei Cruci și pe cea a credinței noastre Ortodoxe. Preafericirea Voastră, nu am cuvinte să-mi exprim mulțumirile pentru ospitalitatea cordială, spontană, foarte caldă și frățească de care ați dat dovadă!”, a spus Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului.   Vizita delegației Patriarhiei Ierusalimului în România a început pe 24 octombrie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod