patriarhul > Mesaje > Preacucernicul Părinte Ion Mihăescu (1955-†2014) – slujitor jertfelnic al lui Hristos

Preacucernicul Părinte Ion Mihăescu (1955-†2014) – slujitor jertfelnic al lui Hristos


Mesajul de condoleanţe al Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Părintelui Ion Mihăescu, Preot Paroh la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Ploiești, joi, 20 noiembrie 2014:

 

Am aflat cu multă durere despre mutarea la cele veşnice, în dimineaţa zilei de 18 noiembrie 2014, a vrednicului de pomenire Părinte Ion Mihăescu, Preot Paroh la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Ploiești, Arhiepiscopia Bucureştilor.

 

Preacucernicul Părinte Ion Mihăescu s-a născut în data de 25 ianuarie 1955 în satul Siliștea, comuna Tătaru, judeţul Prahova, avându-i ca părinți pe dreptcredincioșii Niculae și Victoria Mihăescu. În perioada 1977-1980 a studiat la Institutul Teologic din Capitală, obţinând titlul de licenţiat în Teologie. S-a căsătorit în data de 14 mai 1978, cu domnișoara Vasilica, medic de familie. Cei doi copii, respectiv Preacucernicul Părinte Bogdan Petruț Mihăescu, slujitor la Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni”din Giurgiu, și Delia Elena, licențiată în asistență socială, au urmat exemplul jertfelnic al tatălui lor alegând să slujească aproapelui aflat în nevoie cu timp și fără timp, din toată inima lor.

 

Zelul pastoral, însoțit de o foarte bună cunoaștere a misiunii pe care trebuie să o asume și să o înfăptuiască fiecare slujitor al Sfântului Altar, l-au determinat să accepte intrarea în cler, fiind hirotonit mai întâi diacon în data de 26 februarie 1981, iar apoi preot, la data de 1 martie 1981, de către Preasfințitul Părinte Vasile Târgovișteanul, Episcop-vicar patriarhal, fiind numit ca Preot Paroh al Parohiei Udrești.

 

Din anul 1986 a slujit la Parohia Podgoria, unde s-a ostenit pentru construirea bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, care a fost sfințită în cursul anului 1992, ocazie cu care Părintele Ion Mihăescu a primit distincția de iconom stavrofor. În 1998, a fost transferat la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Ploieşti, pentru a continua lucrările de construcţie la biserica parohială, începute de vrednicul de pomenire Părinte Nicolae Bica, trecut la cele veșnice în data de 17 iunie 2014. În prezent se lucrează la turla mare a bisericii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi”, fiind începute şi lucrările pentru construirea unui centru social parohial.

 

Preotul Ion Mihăescu a fost un foarte bun slujitor, un priceput iconom credincios al Bisericii, dar şi un adevărat părinte duhovnicesc pentru mulţi dintre preoţii mai tineri, reprezentând un exemplu de slujire pastoral-misionară jertfelnică, de trăire a credinței și de rodire duhovnicească bogată.

 

În acest ceas de vremelnică despărţire, întru aşteptarea Învierii de obşte, cu părintească dragoste, ne îndreptăm gândul spre familia îndurerată precum şi spre cei care l-au cunoscut, îndemnându-i pe toţi să păstreze mereu viu în inimile lor chipul luminos al părintelui Ion Mihăescu.

 

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii în Împărăţia Sa!

 

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod