galerie-foto-2015 > Mai > Premierea câştigătorilor Concursului de teologie „Pr. Acad. Dumitru Stăniloae” (5 mai 2015)

Premierea câştigătorilor Concursului de teologie „Pr. Acad. Dumitru Stăniloae” (5 mai 2015)

 

Câștigătorii concursului de teologie „Părintele Acad. Dumitru Stăniloae” au fost premiați, astăzi, 5 mai 2015, în Reşedinţa Patriarhală, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ei au primit diplome și premii în bani.

 

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe câştigători și le-a vorbit despre personalitatea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae: „Felicităm pe Părintele Decan Ştefan Buchiu şi pe părinţii profesori care s-au ocupat de organizarea acestui concurs şi pe premianţi. Ne bucurăm că tânăra generaţia, care, adesea, nu l-a cunoscut personal pe Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ci doar opera sa, are din ce în ce mai multă pasiune pentru a studia profunzimea şi bogăţia operei teologice şi spirituale a Părintelui Dumitru Stăniloae. Rareori se întâmplă ca un teolog să unească o gândire teologico – filozofică foarte adâncă cu o spiritualitate filocalică. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să cinstim pe înaintaşi prin cunoaşterea lucrării lor şi mai ales prin puterea mărturisitoare a credinţei lor şi a gândirii teologice spre slava lui Dumnezeu şi bucuria Bisericii”.

 

Câştigătorii concursului sunt:

 

Premiul I: Comănoiu Mihail

Premiul II: Keller Marius

Premiul III: Vlaicu Eusebiu Damian

Menţiunea I: Zidaru Răducu

Menţiunea II: Covrig Ionuţ Cosmin

Menţiunea III: Mihai Mario Dorin

 

Tema din acest an a Concursului „Părintele Acad. Dumitru Stăniloae” a fost „Prezenţa harică a Sfintei Treimi în viaţa Bisericii” şi a fost cea de-a patra ediție a competiției dedicată marelui teolog român.

 

La acest eveniment au fost prezenţi şi membrii permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod