patriarhul > Mesaje > Preot Gheorghe Mihăescu - Un slujitor bun și smerit, dăruit Bisericii și enoriașilor săi

Preot Gheorghe Mihăescu - Un slujitor bun și smerit, dăruit Bisericii și enoriașilor săi


Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Părintelui Gheorghe Mihăiescu, preot paroh la parohia Sfânta Maria - Herăstrău, Protopopiatul II Capitală, duminică, 17 februarie 2013:

Vineri, 15 februarie 2013, la primele ore ale dimineții, sufletul blând al preotului Gheorghe Mihăescu a trecut la Domnul.

S-a născut la București, în ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena a anului 1953, din părinți modești și credincioși, care au mai dat Bisericii două fiice și încă doi preoți, Ion și Constantin.

După absolvirea școlii generale, între 1968 - 1973, a frecventat cursurile Seminarului Teologic din București. A urmat apoi, între anii 1973 - 1977, Institutul Teologic din București, fiind un bun student, bucurându-se de aprecierea profesorilor și colegilor săi.

Pe lângă studiile teologice a cultivat și un talent personal, știut îndeosebi de cei apropiați, cel al picturii, început în anul 1973, la Școala Populară de Artă și desăvârșit odată cu promovarea examenului de pictor bisericesc, în anul 1988.

S-a căsătorit în anul 1977 cu Georgeta Sava, având trei fete și un băiat, astăzi și el preot.

În data de 4 septembrie 1977, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Ciocoveni, Protopopiatul Oltenița, de către Preasfințitul Părinte Episcop Roman Ialomițeanul. A slujit aici 11 ani, cu multă râvnă și folos pentru credincioși, renovând din temelii și pictând biserica parohială. Slujba de resfințire a avut loc la 30 mai 1985, ocazie cu care Preacucernicul Preot Gheorghe Mihăescu a fost hirotesit sachelar.

La 17 decembrie 1987 a fost transferat la București, fiind numit preot paroh la parohia Sfânta Maria - Herăstrău, o parohie modestă în partea de nord a Capitalei, în cartierul Diaconescu - Băneasa. Biserica, ridicată în anul 1952, cu multă dragoste, dar cu bani puțini - purtând hramul Nașterii Maicii Domnului - este construită din paiantă. A fost rugăciunea de zi cu zi a părintelui Gheorghe de a vedea ridicată o nouă biserică, de cărămidă. A reușit cu multe eforturi să înființeze și să amenajeze, în 1991, cimitirul parohial, să întrețină bisericuța și să-și îndrume duhovnicește enoriașii.

Preacucernicul Părinte Gheorghe Mihăescu rămâne în amintirea noastră un slujitor bun și smerit, dăruit Bisericii și enoriașilor săi.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să aline suferința familiei îndurerate și să odihnească sufletul Părintelui Gheorghe Mihăiescu cu drepții, în lumina Împărăției Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!



†  DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod