galerie-foto-2016 > Ianuarie > Secretarul General CMB i-a invitat pe Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe la Institutul de la Bossey (26 ianuarie 2016)

Secretarul General CMB i-a invitat pe Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe la Institutul de la Bossey (26 ianuarie 2016)

Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe prezenţi în aceste zile la Chambésy – Geneva, au vizitat marţi, 26 ianuarie 2016, Institutul Ecumenic de la Bossey.

În seara zilei de marţi, Secretarul General al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, a organizat o cină festivă pentru participanţi la Sinaxa Panortodoxă. La invitaţia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, Patriarhul României a adresat un cuvânt în deschiderea recepţiei. Menţionăm că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a activat ca lector pentru aproximativ 8 ani (1980–1988), îndeplinind şi funcţia de director adjunct al Institutului în perioada 1986-1988.

Preafericirea Sa a adresat mulţumiri, în numele tuturor invitaţilor, lui Olav Fykse Tveit şi a precizat că acest institut „a avut și are și astăzi o semnificație deosebită pentru educația tinerilor, pentru dialog intercreștin, pentru întâlnirile clericilor și laicilor din toate Bisericile angajate în promovarea unității creștine”.

„Mulți tineri ortodocși care au studiat la Institutul Ecumenic de la Bossey în ultimii 60 de ani au devenit episcopi (inclusiv actualul Patriarh Ecumenic Bartolomeu), preoți, profesori și misionari laici ai Bisericilor Ortodoxe. Pentru toate acestea exprimăm recunoștința noastră și dorim ca lucrarea prezentă și viitoare a Institutului de la Bossey să fie una bogată și dinamică pentru binele tuturor Bisericilor”, a adăugat Patriarhul României. (Cuvântul integral al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române poate fi citit integral aici)

Institutul ecumenic de la Bossey este un centru internaţional pentru întâlnirea, dialogul şi formarea Consiliului Mondial al Bisericilor. Înfiinţat în anul 1946, institutul reuneşte persoane aparţinând diferitelor biserici şi culturi în vederea studiului academic şi schimbului de experienţă.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod