galerie-foto-2014 > Noiembrie > Sfinţire de capelă şi muzeu la Galaţi (27 noiembrie 2014)

Sfinţire de capelă şi muzeu la Galaţi (27 noiembrie 2014)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a oficiat joi, 27 noiembrie 2014, slujba de sfinţire a capelei cu hramul Întâmpinarea Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni din Palatul Arhiepiscopal din Galaţi. De asemenea, tot în cursul zilei de astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit și inaugurat Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi a vizitat Muzeul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.  

 

După slujba de sfinţire, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe le-a vorbit celor prezenţi despre importanța unui lăcaș de cult într-o instituție: „Am sfinţit această biserică, paraclis al fostului Palat Episcopal al Eparhiei Dunării de Jos după ample lucrări de consolidare şi după ample lucrări de pictare cu această pictură frumoasă în frescă prin grija, râvna şi osteneala Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos. Sfinţirea unei biserici este un prilej de mare bucurie pentru că în timpul sfinţirii unei biserici se dăruiesc daruri cereşti multe şi darurile acestea sunt darurile harului Preasfintei Treimi. De ce este necesar un paraclis într-un sediu administrativ? Pentru că este nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, de inspiraţie, de luminare atunci când rezolvăm problemele. Dacă administraţia bisericească este secularizată şi gândirea noastră este secularizată şi nu mai raţionăm bisericeşte, ci lumeşte şi avem nevoie de Duhul lui Hristos în administraţie, în toată lucrarea şi acesta se primeşte prin rugăciune. Paraclisul foloseşte celor care lucrează în muzeu să vină să se roage şi mai ales să fie pomeniţi donatorii, cei care au făcut obiectele respective ca dar bisericii”.  

 

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian le-a mulţumit donatorilor pentru înnoirea Palatului Arhiepiscopal.  

 

„Aici ne bucurăm că este un ocrotitor sfânt, Sfântul Constantin Brâncoveanu care uneşte deodată grija pentru suflet, grija pentru chivotul sufletului – bisericile, dar şi grija pentru cultivarea minţii omeneşti, pentru cultură şi aici este casa culturii creştine, muzeul, dar care la bază istoria creştină din perioada Apostolică şi mai precis din secolul al III-lea Îl rugăm pe Preafericirea Sa să binecuvânteze oficial astăzi deschiderea Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine la Dunărea de Jos, nu numai pentru Dunărea de Jos, ci pentru ţară şi pentru toţi vizitatorii zonei care a fost şi rămâne europeană căci restaurarea s-a făcut cu multe eforturi locale, dar cu contribuţii substanţiale de la Uniunea Europeană” a spus Înaltpreasfinţia Sa potrivit Radio TRINITAS.  

 

Tot astăzi, la întoarcerea spre București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți, la Brăila, noul punct de lucru Sfântul Ioan Casian al Biroului de Pelerinaje „Basilica Travel” al Patriarhiei Române.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod