galerie-foto-2014 > Octombrie > Sfinţirea Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfântul Silvestru” din Capitală (26 octombrie 2014)

Sfinţirea Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfântul Silvestru” din Capitală (26 octombrie 2014)

 

Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sfântul Silvestru” din Capitală a fost sfințit astăzi, 26 octombrie 2014. Slujba a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul României, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

 

„Scopul acestui așezământ este de a aduce pace, bucurie şi speranţă persoanelor care vor sta aici. Suntem recunoscători în primul rând lui Dumnezeu şi tuturor celor prin care Dumnezeu a lucrat”, a precizat Patriarhul României.

 

Grija față de bătrâni, copii și bolnavi arată gradul de civilizație al unei națiuni, a evidențiat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

 

„Se spune că civilizaţia unei naţiuni se vede după felul în care un popor se comportă cu bătrânii, bolnavii şi copiii, cu umanitatea fragilă. Dacă noi vedem demnitatea umană, pe Hristos prezent în omul care are nevoie de ajutorul nostru atunci suntem un popor creştin civilizat. Deci, ajutând pe copii, ajutând pe bătrâni, pe bolnavi noi ne umanizăm şi arătăm recunoştinţă pentru persoanele de la care nu mai primim nimic material, dar primim spiritual rugăciunea lor, smerenia lor, răbdarea lor şi prezenţa lui Hristos în omul care are nevoie de ajutorul Bisericii”, a spus Patriarhul României.

 

De asemenea, în cuvântul său, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre însemnătatea bisericii Sfântul Silvestru evidenţiind şi personalitatea părintelui Constantin Galeriu: „Această biserică este foarte cunoscută în Bucureşti şi mai ales este cunoscută prin faptul că aici, ani de-a rândul, părintele profesor Constantin Galeriu a fost sufletul acestei parohii şi a ţinut o mulţime de predici în timpul regimului comunist şi în timp de libertate după revoluţia din 1989 cu foarte multă înţelepciune şi cu mult patos. Dânsul transmitea nu doar idei, ci şi convingere, pentru că aici este foarte important să se transmită nu numai cunoştinţe, ci şi convingere puternică din experienţă de comuniune eclesială”.

 

Totodată, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a evidenţiat faptul că prezenţa Patriarhului Ierusalimului este o mare onoare şi a arătat importanţa dezvoltării filantropiei eclesiale: „Noi astăzi suntem chemaţi ca pe lângă rugăciunea liturghiei în care se arată filantropia divină a lui Dumnezeu Tatăl în lucrarea lui Hristos Fiul şi în lucrarea Duhului Sfânt să dezvoltăm şi filantropia eclesială: grija pentru cei bolnavi, pentru cei bătrâni şi pentru copii. Noi avem aici în Arhiepiscopie, în Bucureşti, un centru pentru copii, un centru pentru îngrijiri paleative sfinţit cu câţiva ani în urmă şi iată avem astăzi şi un cămin pentru persoane vârstnice”.

 

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit diplome și premii celor care au susținut acest proiect.

 

Patriarhul Ierusalimului a oferit pentru centru rezidențial "Sfântul Silvestru" o icoană reprezentând pe Maica Domnului.

 

Centrul, care se află chiar lângă Biserica "Sfântul Silvestru", are o capacitate de 48 de locuri, cu camere de două persoane sau single, fiecare cameră cu baie proprie. La fiecare etaj din cele trei există câte o sufragerie pentru servirea meselor, cabinet medical și sală de activități recreative. În partea estică a clădirii se află Capela "Sfântul Ierarh Nicolae".

 

Galerie foto:

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod