documente > Comunicate > Sprijin pentru zidirea unei biserici românești, în Cehia

Sprijin pentru zidirea unei biserici românești, în Cehia

În orașul Most, Cehia, se va construi, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, o biserică românească, în memoria celor aprox. 40.000 de soldați români, care și-au dat viața pe teritoriul Cehoslovaciei, în cele două Războaie Mondiale. În acest sens, la 14 iulie 2007, vrednicul de pomenire patriarhul Teoctist a sfințit piatra de temelie a acestei biserici, cu hramul Sf. Mucenic Valentin.
Întrucât în anul 2010 se vor împlini 65 de ani de la încheierea celui de al  II-lea Război Mondial se dorește finalizarea și sfințirea acestui așezământ ortodox, ca o mărturie vie a spiritului de jertfelnicie a poporului român, și, în același timp, ca o expresie a spiritualității românești în centrul Europei.
Toți cei care doresc să se alăture Patriarhiei Române, contribuind la împlinirea acestui act sfânt de cinstire a eroilor neamului românesc, pot depune sume de bani în următoarele conturi ale Patriarhiei Române, cu mențiunea „Pentru biserica din Most”:
Patriarhia Română - Misiune socială și culturală RO31RNCB0075004895030117 (cont lei) și RO04RNCB0075004895030118 (cont Euro).
Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care sprijină, cu dragoste, lucrarea Bisericii Ortodoxe Române!
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod