patriarhul > Mesaje > Un magistru al pedagogiei și un renumit cercetător - Profesorul George Văideanu (1924-2014)

Un magistru al pedagogiei și un renumit cercetător - Profesorul George Văideanu (1924-2014)


Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Am primit cu multă tristețe vestea trecerii din această viață a Profesorului George Văideanu, renumit om de cultură și de înaltă ținută morală, scriitor și mentor al multor generații de studenți, la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași.

Pasionat om de știință, profesorul George Văideanu a fost un deschizător de drumuri în domeniul educației și pedagogiei moderne românești.
Fost Secretar General al Comisiei Naționale UNESCO pentru România (1992-1995), a inițiat și realizat acțiuni și cercetări incluse în sute de articole și studii publicate în țară și în străinătate.

A scris și a coordonat lucrări de referință în plan național și internațional pe teme de pedagogia artei, teoria educației, didactică, curriculum, metodologia cercetării științifice, reformele sistemelor educative sau pedagogie comparată.

Bogata sa activitate științifică a fost dublată de vocația, la fel de creatoare, a omului de catedră, a profesorului erudit și entuziast, care a știut să prefacă rutina cursului cotidian într-o invitație la cunoaștere profundă.

Cu părintești sentimente de compasiune pentru familia îndoliată ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Care este Învierea și Viața, să odihnească sufletul profesorului George Văideanu împreună cu drepții, în lumina iubirii veșnice a Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod