galerie-foto-2015 > Noiembrie > Vernisajul expoziției „Sfântul Ioan Gură de Aur – lira Duhului Sfânt” (12 noiembrie 2015)

Vernisajul expoziției „Sfântul Ioan Gură de Aur – lira Duhului Sfânt” (12 noiembrie 2015)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent în această seară, 12 noiembrie 2015, la expoziția de manuscrise și carte veche Sfântul Ioan Gură de Aur - lira Duhului Sfânt care a fost vernisată la Biblioteca Sfântului Sinod din incinta Mănăstirii Antim din București.

 

În cuvântul rostit cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus: „Sfântul Ioan Gură de Aur este un teolog al vindecării de boala păcatului. Dincolo de orice calcul matematic sau temporal, Sfântul Ioan are o libertate în gândire și o creativitate surprinzătoare. Adesea ideile sale sunt exprimate în formule foarte frumoase care se și rețin foarte ușor. Sfântul Ioan Gură de Aur este și un fin cunoscător al sufletului omenesc, dar el îl vindecă pe baza cuvintelor Sfintelor Scripturi. Are o mulțime de sfaturi duhovnicești spuse într-o formă concentrată și adesea poetică. Să citim operele lui și dacă nu le găsim în limba română ne putem uita prin manuscrisele mai vechi ca să le citim mai cu atenție. Când se traduc lucrările dintr-o altă limbă atunci se citește textul cu cea mai mare atenție”.

 

Alături de Patriarhul României, la expoziție, a mai fost prezent și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 

În cadrul expoziției pot fi văzute și cele mai recente ediții în limba română ale scrierilor Sfântului Ioan Gură de Aur. Evenimentul din această seară se înscrie în cadrul manifestărilor prilejuite de Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii.

 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod