patriarhul > Mesaje > Ziarul Lumina - 8 ani de lucrare misionară

Ziarul Lumina - 8 ani de lucrare misionară


Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul aniversării a opt ani de apariție neîntreruptă a Ziarului Lumina, joi, 7 februarie 2013:


În ziua de 7 februarie 2013 se împlinesc opt ani de apariție neîntreruptă a Ziarului Lumina (fondat în 2005). Această aniversare este un moment al bucuriei lucrării binecuvântate, în care se cuvine să aducem mulțumire Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și să ne bucurăm pentru cele făptuite cu lumina harului în viața Bisericii noastre și consemnate zilnic în paginile cotidianului Patriarhiei Române. Plămădite din dorința de a semăna pe pământul cel bun al slovei tipărite din România sămânța Evangheliei prin mijloace noi de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu, Publicațiile Lumina s-au aflat într-o permanentă căutare pentru a consemna evenimente și a transmite, cu instrumente jurnalistice moderne, informația de actualitate bisericească din țară și din diaspora, precum și moștenirea creștină statornică a sufletului românesc. Toți ostenitorii angajați în această lucrare sunt motivați mai ales de convingerea că apostolatul mediatic constituie o necesitate și o șansă în activitatea misionară a Bisericii azi.

Într-o vreme în care există multe lipsuri privind cunoașterea valorilor credinței creștine ortodoxe, Ziarul Lumina și Lumina de Duminică lucrează pentru a transmite către societatea românească de astăzi lumina credinței și a vieții spirituale creștine ca factor de speranță și de comuniune în societate. Publicațiile Lumina dau mărturie despre lumina credinței și a faptelor bune din viața eparhiilor, parohiilor, mănăstirilor și a multor instituții bisericești.
 
Ziarul Lumina înseamnă în primul rând tineri jurnaliști ortodocși dedicați Bisericii și neamului nostru românesc, care se străduiesc în fiecare ediție să transforme litera tipărită în edificare spirituală, pentru comuniunea oamenilor cu Dumnezeu și întreolaltă pe calea către Împărăția cerurilor.
 
După opt ani de organizare și adaptare la situații noi, într-o lume în rapidă schimbare, Ziarul Lumina a câștigat mai multă experiență și mai multă sensibilitate față de problemele actuale ale societății, în vreme de crize multiple.
 
Această lucrare mediatică misionară, așezată permanent sub binecuvântarea Preasfintei Treimi și susținută în exclusivitate de Biserica Ortodoxă Română, a crescut de la an la an și oferă tuturor celor interesați informare și orientare spirituală care îndeamnă la coresponsabilitate și cooperare în realizarea binelui comun.
 
Tuturor susținătorilor, ostenitorilor și cititorilor le dorim sănătate și mântuire, precum și multă bucurie în culegerea roadelor acestei lucrări misionare, realizată spre slava lui Dumnezeu și spre binele Bisericii și al poporului român!
 
La mulți ani, cu roade bogate și binecuvântate!
 

†  Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod