galerie-foto-2015 > Februarie > 10 ani de „Lumina” şi 100 de ani de la naşterea Patriarhului Teoctist marcaţi la Reşedinţa Patriarhală (7 februarie 2015)

10 ani de „Lumina” şi 100 de ani de la naşterea Patriarhului Teoctist marcaţi la Reşedinţa Patriarhală (7 februarie 2015)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a primit astăzi la Reşedinţa Patriarhală pe ostenitorii cotidianului „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române cu ocazia aniversării a 10 ani de existenţă.  

 

Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt aniversar intitulat Primul deceniu de cotidian creştin în România (2005 – 2015) în care a prezentat evoluţia “Ziarului Lumina”.  

 

Preafericirea Sa a acordat Cotidianului “Ziarul Lumina” la acest eveniment deosebit de important Diploma de onoare a Centrului de Presă Basilica şi a fost înmânată Părintelui Consilier Patriarhal Nicolae Dascălu, Coordonatorul Centrului de Presă Basilica şi Directorul Publicaţiilor “Lumina”.

 

Evenimentul aniversar s-a încheiat cu lansarea volumului Florin Zamfirescu, Făcătorul de Gazete, apărut în Colecţia Media Christiana la Editura Trinitas a Patriarhiei Române.  

 

De asemenea, tot la Reşedinţa Patriarhală, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a evocat şi personalitatea vrednicului de pomenire Patriarhul Teoctist Arăpaşu prin rostirea unui cuvânt intitulat LUMINĂ PESTE TIMP

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod