galerie-foto-2016 > Martie > Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română (1 martie 2016)

Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română (1 martie 2016)

În ziua de 01 martie 2016, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Mile Vasić, ambasadorul BosnieişiHerţegovinei în România.

Domnul ambasador a exprimat recunoștința pentru onoarea de a fi primit în vizită la Patriarhia Română şi a făcut o scurtă prezentare statistică a configurației religioase a ţării sale, care a depășit o perioadă dificilă din istoria sa recentă.  

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al BosnieişiHerţegovinei la București la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a recomandat să viziteze biserici şi mănăstiri ortodoxe din ţara noastră pentru a cunoaște mai bine viaţa şi activităţile Bisericii Ortodoxe Române. În continuare, Patriarhul României a subliniat istoria comună dificilă a popoarelor din Balcani şi provocările societății contemporane aflată într-un proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere.

De asemenea, Preafericirea Sa a subliniat necesitatea unei mai bune cooperări între cele două popoare situate în aceeași zonă geografică şi a menţionat posibilitatea extinderii pelerinajelor organizate de Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române în Peninsula Balcanică şi la obiective religioase din Bosnia şi Herţegovina pentru o mai bună cunoaștere reciprocă.

Biroul de presă ale Patriarhiei Române

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod