documente > Comunicate > Binecuvântare patriarhală pentru teologi italieni

Binecuvântare patriarhală pentru teologi italieni

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a primit astăzi, 26 mai 2016, la Reședința Patriarhală, un grup de profesori și studenți de la Institutul Teologic Ecumenic Sfântul Nicolae din Bari, Italia.

 

Preafericirea Sa i-a felicitat și a amintit în cuvântul rostit despre sinteza dintre tradiția Occidentală și Răsăriteană care se regăsește la Institutul Teologic din Bari.

Sinteza dintre tradiţia occidentală şi răsăriteană se vede în special în mod simbolic în candela care stă deasupra mormântului Sfântului Nicolae. Este o candelă cu două flăcări. Cea dintâi şi cea mai cunoscută calitate a Sfântului Nicolae, atât în Răsărit cât şi în Apus, este bunătatea inimii. Aceasta se manifestă în prietenie, comuniune, cooperare, coresponsabilitate şi în vocaţia Institutului Ecumenic de la Bari care merge pe linia Sfântului Nicolae. În evlavia populară sfântul cel mai cunoscut nu este cel mai mare teolog, ci cel mai milostiv, a spus Preafericitul Părinte Daniel.

Grupul de profesori și studenți din Italia a fost condus de Părintele profesor Luca de Santis, director la InstitutulSfântul Nicolae din Bari.

A fost o foarte frumoasă oportunitate să cunoaştem Facultatea de Teologie Ortodoxă, Biserica Ortodoxă Română şi să împărtăşim această experienţă de studiu şi cercetare împreună cu profesorii Facultăţii de Teologie de la Bucureşti. Atât pentru noi cât şi pentru doctoranzii noştri această experienţă a fost foarte frumoasă. Întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost o ocazie extraordinară pentru că am avut bucuria să cunoaştem persoana care reprezintă Ortodoxia şi Biserica Română, a mărturisit părintele profesor Luca de Santis.

Timp de trei zile, profesorii şi studenţii italieni au participat împreună cu profesori teologi români la un proiect de cercetare desfăşurat la București.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod