galerie-foto-2015 > Noiembrie > Hirotesii întru duhovnic la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (18 noiembrie 2015)

Hirotesii întru duhovnic la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale (18 noiembrie 2015)

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit întru duhovnic, miercuri, 18 noiembrie 2015, 11 preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujba a fost săvârşită în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale, cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

 

Prin Taina Spovedaniei credinciosul simte iubirea Preasfintei Treimi

 

În cuvântul de învăţătură, rostit la finalul slujbei, Patriarhul României le-a vorbit tinerilor duhovnici despre însemnătatea duhovnicească a Tainei Sfintei Spovedanii: „Prin această lucrare nu doar dăruim iertare de păcate în numele lui Hristos și cu puterea și lucrarea Sfântului Duh, ci și ajutăm la creșterea duhovnicească a credincioșilor. Prin Taina Spovedaniei și a iertării păcatelor, de fapt, credinciosul simte iubirea Preasfintei Treimi: iubirea milostivă a Tatălui care așteaptă ca fiul risipitor să se întoarcă la El, lumina Evangheliei iubirii lui Hristos și căldura rugăciunii Duhului Sfânt. De aceea, în această sfântă lucrare de părinte duhovnicesc este prezentă însăși iubirea lui Dumnezeu – Tatăl, arătată în Dumnezeu – Fiul și comunicată în Duhul Sfânt. Deci, avem o lucrare de curățire, de ridicare, de îndreptare, dar și de creștere duhovnicească”.

 

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum şi noua ediţie a Molitfelnicului.

 

 

Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod