documente > Documente principale > Mesaj de condoleanțe adresat familiei regretatului actor Radu Beligan

Mesaj de condoleanțe adresat familiei regretatului actor Radu Beligan

Miercuri,  20 iulie 2016, actorul Radu Beligan a trecut la Domnul. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a adresat la acest moment trist un mesaj de condoleanţe familiei:

 

Vestea trecerii la cele veșnice a domnului Radu Beligan la venerabila vârstăde 97 de anine-a îndurerat prin pierderea uneia dintre personalitățile de excepție ale teatrului românesc.

Maestrul Radu Beliganși-a dedicat întreaga viațăteatrului, filmului, televiziuniişi radioului, devenind, datoritătalentului său, un adevăratşi nepreţuit simbol al teatrului național. Actor cu pesteşapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Naţional, Președinte de onoare pe viațăal Institutului Internațional de Teatru, onorat cu numeroase distincţii naţionaleşi internaţionale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatruluiși filmului românesc graţie personalităţii sale unice.

În aceste momente grele pentru familieși pentru toți care l-au cunoscutși l-au prețuit ca omși artist, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastrăcompasiune.

Ne rugăm lui Dumnezeu săodihneascăsufletul domnului Radu Beligan în Împărăția Sa împreunăcu drepții, iar pe cei îndoliațiși îndurerați săîi întăreascăîntru nădejdea Învierii celei de obșteși a iubirii milostive a Preasfintei Treimi.

Cu părintești binecuvântăriși condoleanțe pentru familia îndoliată,

 

†  DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

646x404

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod