galerie-foto-2015 > Noiembrie > Ministrul Turismului din Palestina în vizită la Patriarhia Română (11 noiembrie 2015)

Ministrul Turismului din Palestina în vizită la Patriarhia Română (11 noiembrie 2015)

 

 

În ziua de 11 noiembrie 2015, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit Doamna Rula Ma'ayah, Ministrul Turismului şi al Antichităţilor din Palestina, însoţită de Excelenţa Sa Domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Palestinei în România.

 

 

Doamna ministru a mulțumit pentru primire şi a exprimat dorința de a intensifica cooperarea cu România în domeniul turismului, în general, şi cu Biserica Ortodoxă Română în ceea ce privește pelerinajul la Locurile Sfinte, precum Ierusalim, Betleem, Ierihon, Nablos, Betania etc.

 

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a salutat prezența Doamnei Ministru în România și a menţionat că unii domnitori români au ajutat material multe biserici de la Locurile Sfinte, între care și biserica Naşterii Domnului din Betleem. De asemenea, Patriarhul României a exprimat disponibilitatea Patriarhiei Române de a extinde programele de pelerinaj ale Agenţiei Basilica Travel la mai multe obiective religioase din Palestina.

 

 

În acest context, Preafericirea Sa a subliniat importanța și utilitatea Căminului românesc pentru pelerini de la Ierihon, unde, anual, sunt găzduiţi mulţi pelerini români care vizitează Locurile Sfinte.

 

 

În final, a fost exprimată speranţa că, prin respect reciproc şi cooperare practică, se vor cultiva relaţiile paşnice din Ţara Sfântă.

 

 

Biroul de presă al Patriarhiei Române

 

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod