galerie-foto-2014 > Octombrie > O nouă biserică închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în Capitală (14 octombrie 2014)

O nouă biserică închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în Capitală (14 octombrie 2014)

După șapte ani de la punerea pietrei de temelie, Biserica Parohiei „Sfânta Vineri” - Pajura a îmbrăcat, astăzi, 14 octombrie 2014, în ziua hramului, haine de sărbătoare. Locașul de cult a fost târnosit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După oficierea slujbei de sfinţire Preafericirea Sa a oficiat Sfânta Liturghie în locaşul de cult.

 

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României a apreciat frumusețea bisericii, dar și munca depusă de ctitori și binefăcători. Locașul este o bijuterie arhitectonică brâncovenească.

 

Preafericirea Sa a vorbit și despre activitățile culturale și sociale ale parohiei bucureștene.

 

În semn de prețuire pentru întreaga activitate, părintele paroh Radu Rodin Ilinoiu și părintele coslujitor Bogdan Scorţea au primit distincția de iconom stavrofor. Totodată Preafericirea Sa a oferit pentru biserică o icoană a Sfântului Constantin Brâncoveanu cu părticele din sfintele sale moaște, o cruce de binecuvântare și mai multe volume apărute la editurile Patriarhiei Române și cărţi de cult.

 

Preafericirea Sa a mai oferit Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni domnului Andrei Chiliman, primarul Sectorului I Capitală, pentru sprijinul acordat la zidirea bisericii și Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu doamnei arhitect Alexandra Chiliman. Au mai fost dăruite celor care au sprijinit lucrările de la biserică Diploma omagială Sfinții Martiri Brâncoveni cu medalie și mai multe distincții de vrednicie.

 

În continuare, părintele paroh Radu Ilinoiu a adresat un cuvânt de mulțumire pentru toți cei care au fost alături de parohie, de la punerea pietrei de temelie a locașului, și până la sfințirea acestuia.

 

Patriarhul României a primit din partea Parohiei „Sfânta Vineri” - Pajura o icoană cu Sfinții Martiri Brâncoveni, dar și o medalie omagială. La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a binecuvântat cu agheasmă pe credincioşii aşezaţi la rând pentru a intra, potrivit tradiției, în Sfântul Altar.

Galerie foto:

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod