documente > Comunicate > Patriarhul României apreciază şi încurajează activităţile de voluntariat

Patriarhul României apreciază şi încurajează activităţile de voluntariat

La finalul Sfintei Liturghii oficiată duminică, 03 aprilie 2016, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a subliniat importanţa voluntariatului în ajutorarea aproapelui.

 

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române şi-a exprimat recunoştinţa faţă de părinţii slujitori şi faţă de credincioşii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului evidenţiind în special activitatea misionară a grupului de voluntari pe care îi coordonează părintele Arhim. Ciprian Grădinaru în cadrul celor două campanii: „Donează Sânge! Salvează o viaţă!” şi „Sănătate pentru sate”.

 

Patriarhul României a precizat că numărul donatorilor este în creştere şi a subliniat  că  aceste persoane care donează constant sânge au conştinţa dăruirii de sine pentru binele altora. De asemenea, a mai arătat că această campanie aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, „Donează Sânge! Salvează o viaţă!” este recomandat a se extinde la nivel naţional.

 

Campania „Sănătate pentru sate” este foarte necesară pentru sănătatea populaţiei, a mai mărturisit Preafericirea Sa, evidenţiind în acelaşi timp faptul că lucrarea deosebit de importantă, nobilă, a medicilor voluntari care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este o lucrare de mare necesitate.

 

„Această campanie Sănătate pentru sate care se desfăşoară ca urmare a protocolului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română este o prelungire a Liturghiei, o liturghie a sănătăţii, o liturghie a ajutorării aproapelui, o prelungire a slujbelor din acest Paraclis al Catedralei Mântuirii Neamului”, a spus Patriarhul României.

 

Totodată, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a anunţat că prin intermediul unor sponsori a fost donată aparatură medicală de înaltă clasă pentru Spitalul de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Bucureşti, iar pentru folosul campaniei „Sănătate pentru sate” au fost dăruite un microbuz cu 8 locuri şi un vehicul tip ambulanţă.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod