galerie-foto-2016 > Ianuarie > Patriarhul României la Mănăstirea Christiana (10 ianuarie 2016)

Patriarhul României la Mănăstirea Christiana (10 ianuarie 2016)

 

 

Biserica Ortodoxă Română cinsteşte astăzi, 10 ianuarie 2016, pe Sfântul Cuvios Antipa de la Calopodeşti. În această zi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat în mijlocul obştii monahale şi al credincioşilor de la Mănăstirea Christiana din Bucureşti.

 

Preafericirea Sa a rostit un cuvânt de învăţătură şi a oferit la sfârşitul slujbei daruri pentru persoanele vârstnice care trăiesc şi sunt îngrijite la aşezământul social al mănăstirii. În cadrul Mănăstirii Christiana a fost înfiinţat în anul 2005 un aşezământ cu capacitate de găzduire a 24 de persoane, cu cabinete medicale şi săli de recuperare fizică.

 

Patriarhul României a evidenţiat în cuvântul de învăţătură înţelesurile duhovniceşti ale Pericopei Evanghelice citite astăzi în toate locaşurile de cult (n.r. de la Sfântul Evanghelist Matei 4, 12-17) şi care prezintă Începutul propovăduirii Domnului.

 

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preafericirea Sa a dăruit în semn de binecuvântare pentru mănăstire mai multe cărţi de folos liturgic, pastoral, teologic şi duhovnicesc, iar credincioşilor prezenţi le-a dăruit iconiţe cu chipul Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi al Sfântului Cuvios Antipa de la Calopodeşti.

 

Galerie foto:


 
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod