documente > Comunicate > #ITO2016 la final

#ITO2016 la final

Tinerii mărturisitori ai credinţei prin cuvânt şi faptă, iubitori de rugăciune şi de acţiune sunt misionarii Bisericii în societatea de astăzi,a subliniat Patriarhul României în cuvântul adresat la încheierea #ITO2016. Festivitatea solemnă a avut loc duminică, 4 septembrie 2016, după Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mântuirii Neamului.

 

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea, ediţia din anul 2016, a ajuns la final. Festivitatea de încheiere a avut loc duminică, 4 septembrie, după oficierea Sfintei Liturghii pe o scenă special amenajată în faţa Catedralei Naţionale. După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat tinerilor cuvântul de încheiere al evenimentului, cuvânt intitulat Bucuria comuniunii şi dinamica misiunii creştine.

Totodată, Patriarhul României a mulţumimt tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului şi i-a binecuvântat pe cei prezenţi.

Noi dorim, dragi tineri, să duceţi în casele voastre iubirea lui Hristos, bucuria lui Hristos, pacea lui Hristos pentru ca să ne simţim iubiţi de Dumnezeu şi să iubim pe semenii noştri aşa cum ne-a iubit şi ne iubeşte Hristos, a spus Preafericirea Sa.

Apoi, Ioana Liana Florea a dat citire actului solemn de încheiere a #ITO2016.

Cu bucurie vă încredinţăm misiunea de a pregăti viitoarea întâlnire internaţională a tinerilor ortodocşi din anul 2017 la Iaşi. Domnul Hristos, Bucuria Vieţii, să vă dăruiască ajutor, entuziasm şi mult spor duhovnicesc pentru ca starea de comuniune frăţească pe care am trăit-o în aceste zile să sporească nemaipomenit, a spus Ioana Liana.

Actul a fost înmânat Mirunei Ţupu, vicepreşedinte al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Iaşi (ATOR), Arhiepiscopia Iaşilor fiind gazda întâlnirii tinerilor de anul viitor.

În continuare, organizatorii #ITO2016 au predat în mod simbolic reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşilor însemnele întâlnirii.

Alexandru Bordea, purtătorul de cuvânt al #ITO2016, a înmânat torţa întâlnirii lui Emanuel Buta, preşedinte ASCOR Iaşi.

Iubiţi fraţi tineri în Hristos Domnul, a trecut un an de la Cluj şi acum, la finalul întâlnirii noastre, vă mulţumim pentru bucuria pe care ne-aţi oferit-o prin faptul că aţi fost alături de noi în Capitala României în aceste zile. Aşteptăm cu deosebită bucurie să ne vedem şi la anul la Iaşi, a spus Alexandru.

Preşedintele ASCOR Iaşi a lansat invitaţia participării tuturor la ediţia de anul viitor a întâlnirii tinerilor ortodocşi şi a mărturisit că #ITO2016 a adus multă bucurie în sufletele tuturor.

Această zi este una mare pentru noi toţi, întrucât se încheie un eveniment care a adus multă bucurie în sufletele tuturor, un eveniment pe care nu îl vom uita niciodată. Sperăm că acest eveniment a adus o nouă rază de lumină în viaţa fiecăruia dintre noi, pentru că aici, în Capitala României, împreună cu voi am redescoperit acest curaj de a privi mai departe, de a privi spre lucrurile cele mai importante ale vieţii, lucrurile cele veşnice, a spus Emanuel Buta.

După cuvântul preşedintelui ASCOR Iaşi, Patriarhul României a rostit rugăciunea de călătorie pentru tinerii care vor pleca astăzi de la Bucureşti şi i-a binecuvântat.

La finalul festivităţii de încheiere a fost intonat Imnul #ITO2016.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod