galerie-foto-2015 > Ianuarie > Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureştilor (22 ianuarie 2015)

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureştilor (22 ianuarie 2015)

 

La Reşedinţa Patriarhală are loc, la această oră, ședința de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Lucrările sunt prezidate de Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

În cadrul şedinţei este prezentată activitatea desfășurată în anul 2014 și se vor face propuneri pentru anul în curs.

 

În deschidere, potrivit Radio TRINITAS, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a prezentat raportul sinteză cu activitățile din anul 2014.

 

„Activitatea social filantropică a Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2014 a fost organizată în cadrul mai multor instituții caritabile. Astfel, fundația Bucuria Ajutorului prin centrul de îngrijiri paleative Sfântul Ierarh Nectarie a oferit servicii de spitalizare continuă pentru 417 pacienți, de asemenea prin farmacia socială Vasiliada a sprijinit 300 de persoane vârstnice defavorizate, iar prin Centrul de zi pentru copii Sfântul Stelian din Urlați a oferit suport educaţional şi material zilnic pentru 30 de copii. Asociația Diaconia a venit în sprijinul a 90 de persoane prin centrul de găzduire în regim de urgență a mamelor cu copii victime ale violenței domestice din cadrul așezământului Patriarhul Iustinian din București, iar prin centrul de găzduire pentru persoane fără adăpost Sfântul Ierarh Nicolae din Câmpina a oferit cazare, hrană, asistență socială şi spirituală unui număr de 71 de persoane. Centrul de zi pentru copii Sfânta Muceniță Sofia din București a oferit servicii specifice diverse pentru 40 de copii, iar căminul de bătrâni de la Sfânta Mănăstire Pasărea a oferit servicii de tip rezidențial pentru 30 de persoane aflate în situații de risc, de excluziune socială. Prin programul Masa Bucuriei au fost ajutate 1197 persoane aflate în dificultate. Valoarea totală a produselor distribuite fiind de aproximativ 640 de mii lei”, a precizat Patriarhul României.

 

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Ea este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod